keskiviikko 22. elokuuta 2007

Hain sorakuopalta kärrillisen mukulakiviä ja väänsin reunan penkkiin, jonka rikkaruohot yrittivät vallata. Älkää antako väärinpäin kuvan häritä! Katekangas on pakko laittaa kivien alle, muuten ei kivistäkään ole apua.


Rhodot nauttivat kosteasta kesästä ja kasvattavat taas uusia lehtiä.
Tätä tuliunikon kukintaa olen odottanut, mutta se oli pettymys. Kukat ovat pienet, siemenistä vain pieni osa iti eikä kasvu ole mitenkään ihmeellinen. Maaperä saattaa kyllä olla unikolle liian ravinteikasta.

Syyshortensian kukinta on parhaimmillaan, ehkä jo ensi kesänä muistan ajoissa tukea kukat ettei niin moni katkeaisi.


Pienet suloiset vuorimännyt odottavat istuttamista.

4 kommenttia:

jori kirjoitti...

Hitsin komeat kivetykset - luonnon maakivet ovat vallan upeita muurikivetyksen reunalla.

Sammakko kirjoitti...

Rhodot ja hortensiat, ne ovat aina vaan niin hienoja. Sinulla oli hurjan kaunis toinenkin hortensia, kuutamohortensiako se oli? Kukat kuin pieniä jalokiviä.

Sanni kirjoitti...

Hienot on kivetykset, tottavieköön! Minullakin on se melkeinkuollut alppiruusuparka tehnyt toiselle puolelleen uusia lehtiä. Voi olla, että se jää henkiin. Tarviiko niitä suojata aina? Suojaavatko ne siellä Mustilassa koko pusikot vai miten??

Juu, kyllä minun on mentävä ostamaan uusi syyshortensia sen kaivinkoneen pari vuotta sitten tuhoaman tilalle. Taidan ostaa muutaman eri puolille pihaa...

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Jori, kiitos vaan kehuista :). Mustakin toi musta ja punainen kivi sattuu hyvin yhteen.

Sammakko, se toinen hortensia on kyllä kuutamohortensia ja mielestäni sen kukinto on jopa kauniimpi kun syyshortensian. Syyshortensia vaan kukkii siihen aikaan kun muita kukkivia ei niin paljon enää ole. Kuutamohortensia taas kukkii heinäkuussa.

Sanni, kivaa että rhodosi on hengissä. Suojaa sitten vasta kevätauringolta ja anna tulla lunta päälle. Ei ne Mustilassa mitään suojaa, tai en usko ainakaan. Mutta ne isot vanhat pensaat ovat jo tietysti hyvin sopeutuneet ja juuretkin ovat syvällä. Niin nyt olisi kyllä hyvä istutusaika vielä. Mä alan kohta etsimään rhodoja syysaleista.