torstai 12. heinäkuuta 2007


Tässä Korpikangas-siemeneltä tilattu uutuus kesäkukka, pensasmainen ruiskukka. Hauskoja värejä ja hyvin näyttää viihtyvän hiekkapitoisessa mullassa.

Nämä atsaleat (azalea japonica maruschka)tuli ostettua ale-myynnistä. Pitää vielä vuosi odottaa kukintaa, kuvassa kukka oli kelta-oranssi.

Kuutamohortensia (Hydrangea paniculata PRAECOX) on avannut ensimmäiset kukkansa. En enää tiedä mikä hortensioista on suosikkini, tämäkin on niin kaunis.


Poikani ihastui Mustilassa tähän kääpiöpalsamipihtaan (Abies balsamea nana) ja pakkohan se oli sitten hankkia. Hyvin sopiikin kyllä kivien keskelle. Kasvaa vain 0,5 m korkeaksi.
5 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Ihana hortensia! Olitko laittanut syyshohdekukkia siemenestä? Miten kävi? Ostin tänään yhden tosi punaisen yksilön K-raudan kukkapuolelta. Lisäksi ostin kerrannaisen isopäivänkakkaran!!

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Joo syyshohdekukat laitoin siemenestä muistaakseni viime heinäkuussa ja nyt ne on jo suuria. Mä olen kasvattanut niitä ennenkin, mutta joku talvi ne kuoli. Tosin penkkikin oli huono. Mutta ihan helppoja on kasvattaa.

jori kirjoitti...

Tuo pihta on hurmaava samoin nuo ruiskukat. Siis olet saanut syyshohdekukkia siemenestä itämään - mistä olet siemeniä hankkinut? Tarviiko niitä kenties kylmäkäsitellä tai mitkä ovat idätyskokemuksesi niistä?

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Olen hankkinut siemenet Exotic Gardenilta tai Korpikankaalta, mutta ainakin exoticilta varmasti löytyy(helenium autumnale). Ei tarvinut kylmäkäsitellä ja hyvin itivät siemenet ihan normaaliin tapaan kylvin. Pian näätte kuvia, kunhan kukkivat :)

quu kirjoitti...

Senkin Anskukka :D Aina sie ehdit ensin - nimittäin tuo pikku pihta on ollut tahtoo-listalla jo vuosia, mutta aina jotenkin kituuttanut rahatilanteen suhteen.. Nyt on pakko hankkia, kun siekin ;)