keskiviikko 30. toukokuuta 2007

TulppaanitNyt vasta tänä keväänä olen tajunnut kuinka hienoja kukkia tulppaanit ovat. Ja niitä pitää olla paljon- paljon siis lisää... Kumpa olisi sellaisia jotka kukkisivat vuodesta toiseen.Luin ohjeista että pian kukinnan jälkeen ne tulee nostaa ylös ja istuttaa uudelleen syksyllä. Se vaiva kyllä kannattaa nähdä niin kaunis oli kukinta.4 kommenttia:

mallu kirjoitti...

nuo ovat kyllä hekumaisen näköisiä, mulla on jo melpkeinpä tulppaanien aika jo ohitse

jori kirjoitti...

Tulppaanisi ovat tosi maukkaan näköisiä. Samat sanat, empä ole juurikaan piitannut tulppaaneista, mutta näitä blogeja seuraillessa olen kaivanut kätköistä kaikki vanhat syksyiset sipulitilausmainokset. Tänä syksynä on aivan pakko tilata muutamia tulppaaneja.

quu kirjoitti...

Kannattaa hankkia perinteisiä lajikkeita: 'Apeldoorn', 'Golden Apeldoorn' ja 'Apeldoorn's Elite' - ne jaksaa kukkia jakamatta. Samoin tulitulppaanit, Tulipa fosteriana.

Kastelu, lannoitus ja ylösnostaminen voi noita herkempiä kyllä auttaa kukkinnan uusiutumisessa. Pikkusipuleille kannattaa varata joku kasvatuspaikka syrjempää.

Nostin etupihalta kauhean määrän tulppaaneja pois - juuri noita ensiksi mainittuja, ja pikkusipuleita on paljon, ne vaan pitäisi syksyllä istuttaa sinne tänne.. (:

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Joo ne vanhat lajikkeet varmaan kestävät paremmin, mutta onko niissä värivalikoimaa? Se punainen Apeldoorn ei ainakaan ole oikein mun mieleen.